chat

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

Oldal állapot:

Kapcsolat

E-mail:
radiozz@indamail.hu

Hirdetés:
hirdetes@onefm.hu
hirdetés információk

WEB:
www.radiozz.blog.hu

IMPRESSZUM
itt.

Ti írtátok

INTERNETES RÁDIÓZÁS

2010.09.27. 15:05 | JanTSY | Szólj hozzá!

Sokan gondolkhatják, hogy a rádiózás csak FM-en vagy AM-en történik. Nos az internet terjedésének és persze fejlődésének köszönhetően ma magyarországon talán már több az Online rádió mint a frekvencián fogható. Ezek az úgynevezett WEBRÁDIÓk a leg különfélébb stílusban állnak a hallgatóik elé. Van olyan, ami csak időleges, van itt is 24 órás adással bíró is. Van aminek csak egy hallgatási linkje van, de olyan is van, aminek profi, tartalmas honlapja van. Van ahol csak zenét adnak, van ahol rendes műsorok is készülnek. Van mi csak egy stílus kedvelőinek szól, de van ahol a legkülönfélébb műsorok találhatóak meg, játékokkal, és próbálja egy valódi rádió tervét követni. Ilyen a minket is segítő OneFM is.  Vele beszélgettünk erről picit.... (Részlet:)

Szia, Miért kezdtétek el?
Hello, hát tulajdonképpen mindenkinek hobbiként van ez a rádió dolog, sokat ültünk kisebb korunkban a rádió mellett hallgatva a bácsikat, néniket és szerettünk volna mi is ott lenni, ez az a megoldás amit mi is finanszírozni és kivitelezni tudunk.

Mi a célotok?
Egy olyan rádiót szeretnénk ahol minden korosztály jól érzi magát. Nyilván mindíg ez a legnehezebb, és egyelőre csak építgetjük, de nem sokára beindul az Új koncepció is.

Mi az amit hátránynak gondolsz a netes rádiózásban?

Talán, hogy le van korlátozva a hallgatottság, mivel egy bizonyos szerver csak bizonyos számú hallgatót tud fogadni. Ezek a szerverek amúgy sem olcsók. A másik nehézség, hogy az emberek nagy része a számítógép mellett is többnyire TV-t néz és így ami háttér rádiózás az az internetes médiának nagyon nehéz, de sokan bíztatnak, hogy az interneté a jövő. Túl sok illegális kis rádió van ami mellett nehéz életben maradni.

Mióta csináljátok ezt?
Húh. Több éve már. Volt több neve is a rádiónak, de valahogy mindig jobb és jobb lett amit kitaláltunk (tudtuk teljesíteni a saját elvárásainkat) és így végülis minden egyre jöbb lett minden. Voltak kudarcok, vannak ellenségek, de ezzel együtt lehet élni.

További kérdések és válaszok nem sokára itt... :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://radiozz.blog.hu/api/trackback/id/tr602327019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása